Durramel er naturlig glutenfritt og en kilde til kostfiber. Durramel kan brukes i stedet for glutenholdige melsorter. Egner seg godt til bakst og er fremstilt av gressorten Durra.
Durramel er naturlig glutenfritt og en kilde til kostfiber. Durramel kan brukes i stedet for glutenholdige melsorter. Egner seg godt til bakst og er fremstilt av gressorten Durra.
En type Sorghum
Vil du ha et godt alternativ når du vil bruke glutenfritt mel i matlagingen, for eksempel til å bake gode flatbrød eller brød? Da kan durramel være et godt valg. Durra kalles også Sorghum – eller sorghummel – og lages av en slags afrikansk gressort, men melet fremstilles nå først og fremst i USA. Durramel kan være litt vanskelig å få tak i, men her har du ekte durramel som kan brukes til bakst og matlaging.
Kombiner med stivelse for volum
Hvis du vil bruke durramel til å bake med, kan det lønne seg å blande det med tapioka eller en annen type stivelserikt mel for å få volum i baksten. I seg selv vil ikke melet heve noe særlig, og derfor er det fint til å bake flatbrød med. Sammen med stivelse vil du få et luftig og fint resultat. Melet er også en veldig en god ingrediens i knekkebrød, siden det hjelper til å binde sammen de øvrige ingrediensene, som for eksempel linfrø eller solsikkefrø.
Økologisk durramel fra Da Carla har mange gode egenskaper:
Populært blant mange som lever glutenfritt
Mange som lever glutenfritt mener at durramel er den glutenfrie melsorten som ligner mest på hvetemel i konsistens og egenskaper. Prøv deg fram med Økologisk Durramel i ulike bakevarer og matretter, og kanskje blir du positivt overrasket over hvor anvendelig det er. Om du ikke vil bytte ut alt hvetemelet, kan du bruke for eksempel halvparten durramel og halvparten vanlig hvetemel.
Siden dette durramelet inneholder mindre enn 5 ppm gluten per 100 gram, kan du bruke det i mat du tilbereder til glutenallergikere og de med cøliaki.
Bruk: Brukes i stedet for vanlig hvetemel.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi | 1510 kJ / 361 kcal |
Protein | 9,7 g |
Karbohydrat | 82 g |
- hvorav sukkerarter | 6 g |
Fett | 3,4 g |
Fiber | 3 g |
Gluten | <5ppm |
Ingrediensfortegnelse: 100 % Økologisk durra.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og i romtemperatur.
IT-BIO-006
Jordbruk Italien