Tilbake
Økologisk Durramel, 500 g

Økologisk Durramel, 500 g

Da Carla

49 kr
Veil.pris 49 kr
På lager

Du vil motta en e-post så snart produktet er tilbake på lager.
Steng
Vil du ha beskjed når produktet er tilbake på lager?
Avbryt
product.backinstock.successmessage
!
Slutt på lager. Motta en mail så snart produktet finnes på lager igjen..

Gratis frakt over 299 kr
Gratis retur
Tollfri leveranse


SKU #A2221-347.MASTER | EAN 8015282001463

Durramel er naturlig glutenfritt og en kilde til kostfiber. Durramel kan brukes i stedet for glutenholdige melsorter. Egner seg godt til bakst og er fremstilt av gressorten Durra. 

Les mer
Informasjon
Anmeldelser
Næringsinformasjon & ingredienser

Durramel er naturlig glutenfritt og en kilde til kostfiber. Durramel kan brukes i stedet for glutenholdige melsorter. Egner seg godt til bakst og er fremstilt av gressorten Durra.

En type Sorghum
Vil du ha et godt alternativ når du vil bruke glutenfritt mel i matlagingen, for eksempel til å bake gode flatbrød eller brød? Da kan durramel være et godt valg. Durra kalles også Sorghum – eller sorghummel – og lages av en slags afrikansk gressort, men melet fremstilles nå først og fremst i USA. Durramel kan være litt vanskelig å få tak i, men her har du ekte durramel som kan brukes til bakst og matlaging.

Kombiner med stivelse for volum
Hvis du vil bruke durramel til å bake med, kan det lønne seg å blande det med tapioka eller en annen type stivelserikt mel for å få volum i baksten. I seg selv vil ikke melet heve noe særlig, og derfor er det fint til å bake flatbrød med. Sammen med stivelse vil du få et luftig og fint resultat. Melet er også en veldig en god ingrediens i knekkebrød, siden det hjelper til å binde sammen de øvrige ingrediensene, som for eksempel linfrø eller solsikkefrø.

Økologisk durramel fra Da Carla har mange gode egenskaper:

  • Et glutenfritt mel
  • God og nøtteaktig smak
  • En melsort som kan minne litt om rugmel i konsistens og egenskaper
  • Kan erstatte hvetemel i bakst
  • Kilde til fiber

Populært blant mange som lever glutenfritt
Mange som lever glutenfritt mener at durramel er den glutenfrie melsorten som ligner mest på hvetemel i konsistens og egenskaper. Prøv deg fram med Økologisk Durramel i ulike bakevarer og matretter, og kanskje blir du positivt overrasket over hvor anvendelig det er. Om du ikke vil bytte ut alt hvetemelet, kan du bruke for eksempel halvparten durramel og halvparten vanlig hvetemel. 


Siden dette durramelet inneholder mindre enn 5 ppm gluten per 100 gram, kan du bruke det i mat du tilbereder til glutenallergikere og de med cøliaki.

Bruk: Brukes i stedet for vanlig hvetemel.

Næringsinnhold per 100 g:

Energi 1510 kJ / 361 kcal
Protein 9,7 g
Karbohydrat 82 g
- hvorav sukkerarter 6 g
Fett 3,4 g
Fiber 3 g
Gluten <5ppm

Ingrediensfortegnelse: 100 % Økologisk durra.

Oppbevaring: Oppbevares tørt og i romtemperatur.

EU-cert

IT-BIO-006

Jordbruk Italien