Alfalfa fra Kung Markatta brukes til å dyrke spirer med.
Alfalfa fra Kung Markatta brukes til å dyrke spirer med.
Alfalfa er både gøy, dekorativt og godt
Det er både lett og gøy å dyrke spirer. Du får et smakfullt og grønt resultat på kort tid. Dette er en super ting å gjøre med ungene, for eksempel! De knasende sprø spirene dere dyrker frem er fine å se på og utrolig gode i alt fra salater til wraps. Prøv dem oppå god ost eller skinke på skiva!
Alfalfa fra Kung Markatta har mange flotte egenskaper:
Hvordan får jeg alfalfafrøene til å spire?
Det er kjempelett å spire alfalfafrø. Først må du pasteurisere frøene ved å dekke dem med vann som holder 70 grader og røre rundt i 20 sekunder. Deretter kjøler du umiddelbart ned frøene ved å ha dem i kaldt vann og røre rundt. Bløtlegg deretter 2 spisesjkeer frø over natten i et kjøkkenglass med ca. 2 liters kapasitet. Hell av vannet, skyllfrøene og dekk dem med et tynt klede. Oppbevar glasset mørkt og ved romtemperatur og skyll frøene med vann et par ganger om dagen. Spirene er ferdige etter 3–5 dager og holder seg i opptil en uke i kjøleskapet.
Alfalfa fra Kung Markatta används till groddning. De krispiga groddarna er rika på mineraler og vitaminer, og mumsigt goda att lägga påen smörgås eller blanda ihop till en underbar sallad.
Bruk: Se «Hvordan får jeg alfalfafrøene til å spire?» over.
Næringsdeklarasjon per 100 g:
Energi | 134 kJ / 32 kcal |
Fett | 0,7 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
Karbohydrater | 0,9 g |
- hvorav sukkerarter | 0,4 g |
Fiber | 1,9 g |
Protein | 4 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Alfalfa*.
* = KRAV-merket ingrediens (svensk økosertifisering).
Holdbarhet: Åpnet forpakning: Se Best-før-stempling.
Oppbevaring: Svalt, tørt og mørkt.
Øvrig: Husk viktigheten av å innta en variert og balansert kost og føre en sunn livsstil.