
Havrekli 425 g

Saltå Kvarns havrekli produseres av svensk økologisk havre som skrelles og dampkokes. Deretter valsnes og siktes det fiberrike kliet frem.
Havrekli inneholder nesten dobbelt så mye fiber og protein som havregryn og er også rik på blant annet tiamin, magnesium, jern og sink. Med havrekli får du en myk, smaksrik og fin grøt. Det passer også utmerket å blande i müsli, smoothies og i deiger for å gjøre brødene mer saftige og fiberrike.
- Økologisk
- Fiberrik
- Proteinrik
Grundoppskrift for grøt, 2 porsjoner: Bland 2 dl havrekli og 4 dl vann i en kjele. Rør om, kok opp og la det småkoke i cirka 3 minutter.
Næringsverdi per 100 g:
- Energi: 1500 kJ / 360 kcal
- Fett: 7,0 g
- hvorav mettet fett: 1,3 g
- Karbohydrater: 45 g
- hvorav sukkerarter: 3,2 g
- Fiber: 18 g
- Protein: 19 g
- Salt: <0,01 g**
- Tiamin (B1): 0,72 mg (65% av DRI)*
- Folsyre (B9): 52 µg (26% av DRI)*
- Fosfor: 734 mg (105% av DRI)*
- Magnesium: 235 mg (63% av DRI)*
- Jern: 6,9 mg (49% av DRI)*
- Sink: 3,1 mg (31% av DRI)*
- Betaglukan: 10 g
*DRI (daglig referanseinntak) **Saltinnholdet avhenger utelukkende av naturlig forekommende natrium.