Bønner, erter og linser er næringsrike og proteinrike ingredienser som passer i de fleste retter, enten som hovedingrediens eller som et velsmakende tilbehør. Med sitt hø...
Bønner, erter og linser er næringsrike og proteinrike ingredienser som passer i de fleste retter, enten som hovedingrediens eller som et velsmakende tilbehør. Med sitt høye proteininnhold er de populære som alternativ til animalsk protein. I denne kategorien finner du bønner, linser og erter av forskjellige slag, og mange av dem kommer i tillegg fra økologiske jordbruk.
Les mer
Bønner tilhører legumes og har, som quinoa og amaranth, fått et løft de siste årene. De inneholder mye karbohydrater, fiber og i mange tilfeller er også veldig høye i protein. I tillegg bør det påpekes at de har et rikt innhold av B-vitaminer, samt ulike mineraler som jern, kalium og magnesium. Det finnes flere forskjellige bønner som har varierende smak og egenskaper, men man kan si at de alle har lav GI-verdi og dermed holde blodsukkerkurven på et stabilt, lavt nivå samtidig som de gir en varig følelse av mat.
Erter og linser er gode å bruke i potter, supper og moderate salater. De er alle veldig næringsrike og gir en god følelse av mat. Linsene og erter inneholder mye vitaminer, mineraler og fibre samt karbohydrater og proteiner.
Skjul