Tilbake
Nyhet
Saltå Kvarn Havrekross 550 g

Havrekross 550 g

Saltå Kvarn
Nyhet

39 kr
Veil.pris 39 kr
Begrenset antall på lager

Du vil motta en e-post så snart produktet er tilbake på lager.
Steng
Vil du ha beskjed når produktet er tilbake på lager?
Avbryt
product.backinstock.successmessage
!
Slutt på lager. Motta en mail så snart produktet finnes på lager igjen..

Gratis frakt over 299 kr
Gratis retur
Tollfri leveranse


SKU #A12084.MASTER | EAN 7317731418398

 

Saltå Kvarns havrekross er laget av svensk økologisk hel havre, også kjent som "steel cut oats".

Les mer
Informasjon
Anmeldelser
Næringsinformasjon & ingredienser

Ved å bruke havrekross i grøt får du en fyldigere konsistens og en herlig tyggeopplevelse. I tillegg gjør den deigen saftigere og gir brødet en forsterket smak når den blandes inn under bakingen.

  • Fylligere konsistens
  • Økologisk
  • God til grøt

 For å bruke den i brøddeigen, legg den i bløt over natten i kjøleskapet (8–10 timer) eller utfør en skolding. Ved skolding, hell 1,5 dl kokende vann over 1 dl havrekross og la den svelle i minst 3 timer. Deretter kan du erstatte omtrent 20 % av melet med bløtlagt eller skoldet havrekross.

Når du lager grøt med havrekross, trenger du ikke nødvendigvis å bløtlegge den på forhånd, men kan koke den i henhold til instruksjonene på emballasjen. For en mykere konsistens kan du imidlertid velge å bløtlegge den i 8-12 timer før koking og deretter småkoke den i cirka 20 minutter.

Havregryn er rike på betaglukaner, en naturlig fiber som bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. For å oppnå denne effekten kreves et daglig inntak av 3 g betaglukaner, noe som tilsvarer omtrent 1 dl havrekross. 100 g havregryn inneholder 3,9 g betaglukaner.

Innhold

Økologisk hel havre* kuttet i biter *KRAV-økologisk ingrediens

Ernæringsverdi per 100 g

  • Energi 1600 kJ/380 kcal
  • Fett 7,0 g hvorav mettet fett 1,1 g
  • Karbohydrater 64 g hvorav sukkerarter 1,1 g
  • Fiber 8 g
  • Protein 10 g
  • Salt <0,01 g**
  • Tiamin B1 0,29 mg 26%*
  • Fosfor 360 mg 51%*
  • Magnesium 110 mg 29%*
  • Jern 3,34 mg 25%*
  • Sink 2,6 mg 26%*
  • Betaglukaner 3,9 g
  • av DRI (daglig referanseinntak) ** Saltinnholdet skyldes utelukkende naturlig forekommende natrium.