Linfrø er rike på protein og fiber. Prøv å drysse linfrø over salaten eller suppa – pent, godt og booster fiber- og proteininnholdet.
Linfrø er rike på protein og fiber. Prøv å drysse linfrø over salaten eller suppa – pent, godt og booster fiber- og proteininnholdet.
Linfrø er fin-frø!
Linfrø kommer fra den vakre linplanten. Etter at de nydelige lyseblå blomstene har gjort sitt, er det tid for tørking, bløtlegging, knusing, banking og kjemming, før man kan begynne å veve fibrene til vakkert linstoff. Men frøene, da? Jo, de kan du bruke akkurat som de er i grøt, smoothies, hjemmelagd granola eller når du baker brød.
Disse små, brune frøene inneholder mange gunstige ting. De to beste egenskapene må være at de er rike på både kostfiber og protein. Dermed kan de gi deg mer metthetsfølelse og tilføre proteiner som bidrar til å opprettholde og bygge muskelmasse.
Linfrø, 500 g fra Kung Markatta har mange gode egenskaper:
Tips til bruk
Prøv å drysse linfrø over salaten eller suppa. Det blir både pent, godt og booster fiber- og proteininnholdet. Linfrø er også supre å ha i müsli, yoghurt, grøt og ikke minst i brøddeigen eller når du baker knekkebrød! Du kan velge selv om du vil bruke frøene i hel eller knust tilstand – det er bare å kjøre dem raskt med stavmikser, så har du knuste linfrø å ha i smoothies, grøt og lignende.
OBS! Anbefalt inntaksmengde er maksimalt 2 spiseskjeer om dagen.
Bruk: Prøv å drysse linfrø over salaten eller suppa – pent, godt og booster fiber- og proteininnholdet. Linfrø er også knallgode i müsli, yoghurt, grøt og ikke minst i brøddeigen! Anbefalt inntaksmengde er maksimalt 2 spiseskjeer om dagen.
Næringsdeklarasjon per 100 g:
Energi | 1969 kJ / 471 kcal |
Fett | 30,9 g |
- hvorav mettet fett | 3 g |
Karbohydrater | 5,9 g |
- hvorav sukkerarter | 0,1 g |
Fiber | 32,2 g |
Protein | 28,8 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Linfrø*.
* = KRAV (svensk, EU-godkjent økosertifisering)
Holdbarhet: Åpnet pakning: se Best-før-stempling.
Oppbevaring: Tørt og svalt.
Øvrig: Dette produktet kan ikke erstatte et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil.