
Økologisk Kakaopulver 500 g

Det økologiske kakaopulveret passer perfekt til baking, eller til å smaksette chiapudding, smoothies eller desserter.
Det økologiske kakaopulveret passer perfekt til baking, eller til å smaksette chiapudding, smoothies eller desserter.
- ØKO
- Mange bruksområder
- Kraftig kakaosmak
Kakao (Theobroma cacao) er en art i kattostfamilien. Det er et tre som vokser og dyrkes i de tropiske delene av Nord-Amerika, Sør-Amerika, Afrika og Asia. Slekten Theobroma omfatter 20 arter, men det er bare Theobroma cacao som brukes til produksjon av kakao og sjokolade.
Theobroma cacao stammer opprinnelig fra området rundt Amazonas, men ble spredt videre nordover av dyr og mennesker som spiste fruktkjøttet og spyttet ut frøene. Det antas å ha blitt høstet av olmekerne for over 3000 år siden.
Avhengig av vekstforhold kan treet bli opptil 10 meter høyt, men på plantasjer holdes det nede i passende plukkehøyde. Treet var opprinnelig ettertraktet for sitt fruktkjøtt, men har lenge blitt dyrket utelukkende for frøene – kakaobønnene – som sitter i fem rekker inne i frukten. Selve frukten ligner både i form og størrelse på en amerikansk fotball.
Bruk: Det økologiske kakaopulveret passer perfekt til baking, eller til å smaksette chiapudding, smoothies eller desserter.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi | 1 479 kJ / 355 kcal |
Fett | 11 g |
- hvorav mettet fett | 7 g |
Karbohydrater | 25 g |
- hvorav sukkerarter | 1 g |
Kostfiber | 32 g |
Protein | 24 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser og allergener: Pulver av kakaobønner.
Opprinnelsesland: Sveits
Oppbevaring: Oppbevares tørt og i godt lukket emballasje.
Øvrig informasjon: Tenk på viktigheten av et variert og balansert kosthold.
SE-EKO-01